Voimallista sniidailua

Kaupasta ostettu kukkakaali koostuu kukinnosta sekä aluslehdistä. Jos katsoo, että aluslehdet ovat yhtä kiinnostavia kuin varsinainen kaali, niin kannattaa jatkaa lukemista.

 

 

 

 

 

Kukkakaalin aluslehdet, jotka useimmiten siirretään suoraan roskiin.

Samassa hengessä jatketaan, mutta hyödettyjen naattien parissa. Menettely on yksinkertainen: juureksen kantapala asetetaan lautaselle, jonka pohjalla on tilkka vettä.

 

 

 

 

 

 

 

Retiisien kannat ovat talvella tuottaneet vaatimattomat tupsut, jotka silputtuna käyvät koristeluun. 

 

 

 

 

 

Punajuuren naatit ovat melko koristeellisia.

 

 

 

 

 

Porkkanan talvinaatti.

 

 

 

 

 

 

 

Nauris voidaan tupsuttaa joko ikkunalaudalla, kuten tässä, tai keittiökomeron pimeydessä.

 

 

 

 

 

Vasemmalla ikkunalaudalla viihtynyt nauriin naatti, oikealla pimeässä kasvanut.

Näin siis naatit. Edelleen samassa sniidailun hengessä voidaan idättää ylijääneitä vihannesten (tai muuten vaan syötävien kasvien siemeniä) talvella. Seuraavat kuvat pystyvät vain vihjaamaan siitä mahdollisuuksien kirjosta, jonka edestään löytää. 

 

 

 

 

 

Jättisipuliprojektista ylijääneet siemenet on idätetty. Eihän niitä poiskaan voinut heittää.

 

 

 

 

 

 

 

Valkosipulin itusilmut voidaan myös hyödyntää.

Näin siis talvella, kesällä kaikki on helpompaa. Vihreätä syötävää löytyy niin helposti kasvukaudella, että tässä esiintyneet pikku puuhat sopivat talveen.

Katsotaan kuitenkin yksi kesäinen kuva:

 

 

 

 

 

 

 

Ruokakasvien versoja ( vuonankaali ja lehtikaali kavereineen) keskellä kesää.

 

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn