Syötävät luonnonkasvien lehdet/versot 33.60. Poimulehti

Poimulehdet (Alchemilla) lisääntyvät apomiktisesti, siis ilman varsinaista pölytystä. Seurauksena tästä järjestelystä on parisen tusinaa niin sanottua pikkulajia, jotka pärjäävät ilman geneettistä muuntelua.

Tarkkaavainen maallikkokin huomaa poimulehtien kannoissa pieniä eroja. 

 

 

 

 

 

Melko pienilehtinen poimulehti, joka on kukassa kesäkuun toisella viikolla.

 

 

 

 

 

Huomattavasti suurempilehtinen poimulehti, joka on kukassa kesäkuun neljännellä viikolla.

Sen selvittäminen mistä kahdesta pikkulajista tässä ilmeisesti oli kysymys, jätetään kasvitieteilijöille. 

 

 

 

 

 

Ruokapöytään on tuotu muutama lehti sekä muutama kukinto. Näitten päälle sopii pirskottaa pari tippaa vinaigretteä. Tämän monimutkaisemmaksi ei tarvitse asioita tehdä.  

Poimulehdet ovat kuivia. Lehtiä joudutaan siis pureskelemaan kunnolla ennenkuin niistä irtoaa makua. Toinen vaihtoehto on silputa lehdet perusteellisesti ennen ruokailua.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn