Syötävät luonnonkasvien juuret/mukulat 21.30. Mukulapaloyrtti

Mukulapaloyrtin (Phlomis tuberosa) sekä suomenkielinen että tieteellinen nimi lupaa hyvää, mitä murkinan hakuun tulee. Kasvi tuottaa kahdessa vuodessa melkeinpä säällisen mukulasadon.

Mukulapaloyrtti on viralliselta statukseltaan ”uustulokas, vakinainen, harvinainen”. Aina ei ole kyse muinaisista puutarhoista karanneista siementaimista, sillä kasvi on löytänyt muitakin teitä Suomeen.

 

 

 

 

 

 

 

Tältäkään näyltä meitä ei siis varjella Suomen luonnossa.

 

 

 

 

 

Ne luvatut mukulat.

 

 

 

 

 

Rapsutetut ja keitetyt mukulat.

Mukulapaloyrtin mukulat ovat rakenteeltaan mureat, kuten kasvien mukulat yleensäkin. Mausta löytyy lähinnä hentoa kitkeryyttä.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn