Vuonna 2014 on tällä palstalla julkaistu artikkeli eräästä vuonna 2012 avomaalle istutetusta hyasintista. Artikkeli löytyy täältä.
”Nyt”, vuonna 2019, palataan asiaan. Kuvat ovat huhtikuun viimeiseltä viikolta.
Alkuperäinen hyasintin sipuli on avomaalla tuottanut seitsemässä vuodessa joukon sivusipuleita. Kookkaimmat, siis iäkkäimmät, suvaitsevat kukkia.
Sipuleita kannattaa lähestyä sivusuunnasta.
Esiin on kaivettu pullea sipuli.
Tässä vaiheessa voidaankin ryhtyä suunnittelemaan bisnestä. Lisäysmateriaali voidaan kerätä tapaninpäivästä alkaen kierrätysastioista. Mainonnassa korostetaan kotimaisuutta. Valmis myyntituote näyttää tältä:
”Suomalainen” hyasintti jaksaa tuottaa keväisin kolme kukkaa.