Erään kaktuksen kukitus

Aavikkokaktuksien, siis ”peruskaktuksien” talvehtimislämpötiloiksi suositellaan 5-10 astetta, lajista riippuen.

Paljonko suositeltuja lämpötiloja voidaan alittaa, on kiinnostava kysymys.

Seuraavassa talvehditetaan iäkäs 15-harjuinen ”vanhapoikana” tunnettu kaktus, jonka virallinen nimi on raspipallokaktus (Echinopsis eyriesii).

Kaktuksen siviilinimi on Raija.

Raijan tarina on se tavanomainen: kesät parvekkeella, ja talvet keskuslämmitetyssä asunnossa. Kukkia ei näissä olosuhteissa ole nähty. Kun vanhapoika lajilleen tyypillisesti on alkanut ikääntyessään puutumaan alaosastaan sekä epäilyttävästi kallistumaan, se on laitettu kiertoon. Uusi osoite on Kirkkonummella, jossa on kovempi komento.

Raija viettää syyskuun ulkona. Kunnon sateen jälkeen se siirretään pöydän alle, sillä kastelu loppuu tässä vaiheessa.

 

 

 

 

 

 

Loka- ja marraskuun ajan Raija viettää sekalaisessa seurassa jäähtyvässä viherhuoneessa. Yölämpötila käy tuon tuostakin miinuksen puolella.

 

 

 

 

 

Raija on joulukuussa siirretty eteisen hattuhyllylle tarkkailemaan sähkönkulutusta. Joka kerta, kun pienellä lasi-ikkunalla varustettua ulko-ovea on avattu, on lämpötila laskenut hetkellisesti miinuksen puolelle. Miten paljon, sitä ei ole uskallettu mitata. Maaliskuussa on edessä muutto takaisin viherhuoneeseen.

 

 

 

 

Juhannuksena Raija kukkii. Kukat sojottavat etelään.

 

 

 

 

 

 

Hempeyttä kestää kaksi päivää. Tällainen annos riittää.

 

 

 

 

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn