Bonsai 4.30. Mäntyjä vain

Seuraavassa sikermä skannattuja dioja viime vuosituhannelta. Kuvauspaikat sijaitsevat Kirkkonummella, tarkemmin ottaen Porkkalassa ja Myllykylässä.

Muinaisten sivilisaatioiden teknologiasta kiinnostuneille mainittakoon, että käytössä on ollut Nikonin 70-luvun lippulaiva F2 varustettuna Nikkormatin 35 millin objektiivilla. Kamera oli sikäli edistyksellinen, että sisälsi valotusmittaria pyörittävän pariston. Jos paristo simahti kesken metsäretken, niin ei hätää: F2 on ja oli manuaalinen kamera, joka varustettiin tumpeloita varten valotusmittarilla.

Kuvia olisi voitu nykytekniikalla (skannauksen lisäksi) muokata, mutta dia-kuvaajalle riittää, kun kuva on kertaalleen otettu. 

Männyt ovat kaikki kallioiden ja tuulten yhteistyön hedelmiä. Siis ruukuttamattomia Yamadoreja.

Kieliasut ovat seuraavassa aivan varmasti pielessä.

Kaikki ovat Sekijoju-tyylisiä. Pyrkimys on kasvussa ollut varmaankin Chokkanin suuntaan, mutta Fukinagashiksihan touhu lopulta aina menee. Bunjingi-viitteitä on runsaasti, Shariakin esiintyy. 

Joukosta löytyy myös ”umpipuu”, eli (tässä tapauksessa) kuollut oksa, joka on eläessään kiertynyt tarttumaan itseensä.

Inspiraatiota bonsai-tyyleihin on aina haettu luonnosta, joka roiskii menemään ilman minkäänlaista tulosvastuuta. Tyypittelyt, kuten selitykset, tulevat aina jälkikäteen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn