Vaahterasalaatti

”Luonnonvaraiset lehtivihannekset”- kategoriaan voidaan tunkea ainakin yksi Suomessa luonnonvaraisena esiintyvä puuvartinen kasvi, nimittäin metsävaahtera. Salaatin raaka-aineet kerätään toukokuussa. 

Varsinaiseen kasvuun ehtinyt lehti maistuu ”lehdeltä”, juuri puhjennut maistuu ”salaatilta”. 

 

 

 

 

 

Kaksi lehtisikermää.

Jos vastapuhjenneittenkin lehtien maku tuntuu liian tanakalta, voidaan tyytyä syömään nynnysti vain kukat. Nämä ovat maultaan harmittomampia ja suorastaan makeita, sillä vaahtera on tärkeä mesilähde keväällä herääville pörriäisille.

 

 

 

 

 

Metsävaahteran kukinto.

Kun oliiviöljypullossa on jäljellä vain neljän sormen verran öljyä, siihen kaadetaan sormen verran viinietikkaa. Joukkoon sujautetaan myös halkaistu valkosipulin kynsi. Pulloa hölskytetään tovi, jonka jälkeen se siirretään jääkaappiin. Salaattikastike ei kohmetu kylmässä, siitä pitää viinietikka huolen. Näin toimien on etukäteen madallettu kynnystä hyödyntää pihalla vastaantulevia ravintokuituja.   

 

 

 

 

 

Kuitua, kuitua, puolitoista hiilihydraattia ja lisää kuitua. Sesonki kestää melkein kaksi viikkoa.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn