Syötävät luonnonkasvien lehdet/versot 36.60. Jänönsalaatti

Jänönsalaatti (Mycelis muralis) kasvaa yleisenä ja alkuperäisenä Etelä-Suomessa. Kasvin luontaiset, siis alkuperäiset kasvupaikat löytyvät varjoisista lehtipuuvaltaisista sekametsistä.

 

 

 

 

 

Jänönsalaatin tunnistaminen onnistuu jo toukokuun ensimmäisellä viikolla.

 

 

 

 

 

Jänönsalaatin kukinta alkaa kesäkuun loppuun mennessä, ja jatkuu läpi koko kesän.

 

 

 

 

 

 

 

Jänönsalaatin kuvauksissa joudutaan useimmiten turvautumaan salamavaloon.

 

 

 

 

 

Jänönsalaatilla on hyvin tunnusomaiset lehdet.

 

 

 

 

 

Kiehautettuja jänönsalaatin lehtiä.

Jänönsalaatti on kitkerähkö kasvi. 

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn