Syötävät luonnonkasvien lehdet/versot 30.60. Peltotaskuruoho

Peltotaskuruoho (Thlaspi arvense) kasvaa suurimmassa osassa Suomea. Kyse on sekä tyypillisestä yksivuotisesta peltorikkaruohosta että äkeästä mausteyrtistä. 

 

 

 

 

 

Hyvin nuoria peltotaskuruohoja. Kuva kesäkuun ensimmäiseltä viikolta.

 

 

 

 

 

 

 

Kukkivia peltotaskuruohoja. Kuva kesäkuun kolmannelta viikolta.

 

 

 

 

 

 

 

Heinäkuun puolella siipipalteiset lidut alkavat tuleentua. Tässä vaiheessa kaikki tunnistavat kasvin.

 

 

 

 

 

Kypsät siemenet on otettu talteen. Näistä voidaan valmistaa sinapinkorviketta.

Peltotaskuruoho ei ole vain ärhäkkä, vaan myös aromaattinen. Kasvia kannattaa kokeilla kaikkiin ruokiin, jotka tarvitsevat piristystä.

 

 

 

 

 

Tuleentumattomat lidut voidaan pilkkoa ja käyttää mausteina. 

 

 

 

 

 

Muutama nuori, kiehautettu peltotaskuruohon kukintovarsi. Kiehauttaminen ei juuri loivenna peltotaskun itsepintaista makua.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn