Maailmalla myydään suolaheinän siemeniä vihannesmaalle kylvettäviksi. Seuraavassa tyydytään tarkastelemaan kahta Suomen luonnossa yleistä Rumex-kasvia. Kyseessä on niittysuolaheinä (Rumex acetosa) sekä ahosuolaheinä (R. acetocella). Molemmat ovat monivuotisia, alkuperäisiä kasveja.
Ahosuolaheinä valtaa nopeasti kuivaa maata, jota muut kasvit karsastavat.
Huomattavasti reilumman kokoisella niittysuolaheinällä on aristokraattisempi olemus.
Lehtiä tarkastellessa huomataan eräs selvä ero.
Vasemmalla niittysuolaheinän nuolityvinen lehti, oikealla ahosuolaheinän keihästyvinen lehti.
Kasvien kirpeyden takaa niitten sisältämä oksaalihappo. Suolaheiniä ei siis kerralla syödä suuria määriä.
Lusikallinen silputtua suolaheinää antaa kivasti potkua salaatille kuin salaatille.