Alussa on tietysti tuttavalta saatu desilitra kombuchan ”siementä”, josta talven mittaan on valmistettu useita annoksia kaupasta ostettuun sokeriin ja teehen perustuvaa juomaa.
Meneillään on viides tai kuudes kierros.
Alkukeväällä on päätetty hakea sokerit omasta metsästä.
Tähän tyyliin.
Vaahteranmahla on pakastettu litran pulloihin, jotka kestävät sekä kuumuutta että pakastamisen.
Kurkistus pakastimeen.
Litra vaahteranmahlaa on keitetty kokoon, kunnes jäljellä on puoli litraa nestettä, jonka sokeripitoisuus on pompannut tasan sadalla prosentilla.
Jossakin vaiheessa on kerätty voikukat.
Vasemmalla voikukista ja vaahteranmahlasta valmistettu mehu, oikealla pari desilitraa teekombuchan siementä. Kunhan mehu on jäähtynyt, nämä yhdistetään.
Vaahteranmahla-voikukka-kombucha on valmistunut viikossa.
Näin tuotetun juoman maku on hyvinkin miehekäs ellei peräti kauhistuttava. Seuraavissa voikukkasatseissa teen maku väistyy lopullisesti.