Annos näyttää tältä:
Nihkeiksi tiristettyjä suppilovahveroita sekä hapatettuja männynkäpyjä. Garnityyrinä isohietasinapin kukkia.
Vuoden ikäiset männynkävyt ovat kesäkuun ensimmäisellä viikolla sekä vihreitä että pehmeitä.
Varsinainen hapanliemi on tässä tapauksessa valmistettu pelto-ohdakkeen nuorista versoista.
Pelto-ohdakkeen versoja on liiskattu sen verran, että on saatu nesteet virtaamaan. Maitohappobakteerit pääsevät siis helposti kiinni sokereihin. Lisätyn veden suolapitoisuus n. 3%.
Valmis, pari viikkoa vanha hapate. Lasipurkin kylkien läpi näkyy halkaistuja männynkäpyjä.
Happokäsitellyt männynkävyt maistuvat edelleen havupuulta, vaikka maitohappobakteerien ärhäkkyys voiton maussa viekin. Kävyt ovat jossain määrin mureutuneet.
Hankkeessa on hyödynnetty pakastinta.