Alkupalat luonnosta 5. Leveäosmankäämiä ja piparjuurta

Annos näyttää tältä:

 

 

 

 

 

Keitettyjä osmankäämin poikakukintoja sekä oliiviöljyyn säilöttyä piparjuurta. Garnityyrinä ukonpalon kukintoja. 

 

 

 

 

 

Juhannuksen tienoilla osmankäämin poikakukinnot ovat tässä vaiheessa. Mittakaavana 52mm lähilinssi. 

Piparjuuren virallinen status on ”uustulokas, vakinainen, harvinainen”. Villiyrttiharrastajan kannattaa siis selvittää miltä alkukesällä kukkiva kasvi näyttää.

 

 

 

 

 

Iäkkään piparjuuren vanhimpia osia ei hyödynnetä keittiössä. Maahan ne kannattaa kuitenkin kaivaa takaisin.

 

 

 

 

 

 

 

Oliiviöljyyn säilöttyä, raastettua piparjuurta. 

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn