Alkupalat luonnosta 6. Hapatetut männynkävyt ja suppilovahveroita.

Annos näyttää tältä:

 

 

 

 

 

Nihkeiksi tiristettyjä suppilovahveroita sekä hapatettuja männynkäpyjä. Garnityyrinä isohietasinapin kukkia.

 

 

 

 

 

Vuoden ikäiset männynkävyt ovat kesäkuun ensimmäisellä viikolla sekä vihreitä että pehmeitä.

 

 

 

 

 

Varsinainen hapanliemi on tässä tapauksessa valmistettu pelto-ohdakkeen nuorista versoista. 

Pelto-ohdakkeen versoja on liiskattu sen verran, että on saatu nesteet virtaamaan. Maitohappobakteerit pääsevät siis helposti kiinni sokereihin. Lisätyn veden suolapitoisuus n. 3%. 

 

 

 

 

 

 

 

Valmis, pari viikkoa vanha hapate. Lasipurkin kylkien läpi näkyy halkaistuja männynkäpyjä.

Happokäsitellyt männynkävyt maistuvat edelleen havupuulta, vaikka maitohappobakteerien ärhäkkyys voiton maussa viekin. Kävyt ovat jossain määrin mureutuneet.

Hankkeessa on hyödynnetty pakastinta.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn