Alkupalat luonnosta 10. Suolasienet ja päivänkakkaraa

Annos näyttää tältä:

 

 

 

 

 

Hyvin hienoksi pilkottuja suolasieniä ja päivänkakkaran lehtiä. Garnityyrinä päivänkakkaran kukkanuppuja sekä maurinkiiltomalvan terälehtiä.

Tässä käytetyt päivänkakkaran lehdet ovat ”kiusatuista” kasveista kerättyjä, siis kasveista, joita on estetty kukkimasta.

 

 

 

 

 

Päivänkakkaran jumbolehtiä.

Menettelyn sivutuotteena syntyy tietysti paljon kukkanuppuja.

 

 

 

 

 

Raakoja päivänkakkaran kukkanuppuja, jotka muuttuvat keitettäessä kirkkaan vihreiksi.

Sekasuolasienien joukkoon on livautettu muutama kanttarelli. Näin siinä toivossa, että ne toisivat pippuria annokseen.

 

 

 

 

 

Sekasientä.

Alkupalan eräänlaisina esikuvina voidaan pitää voileipäpöydän väkevämpiä antimia.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn