Vartteita 7.10. Varttamissakset

 

”Itse varttaminen on sangen yksinkertaista. Se on enemmän tekijän taitoa kuin tietoa.” (Krannila 2008)

Sallittakoon tulkinta: tarkatkaan tiedot ajankohdista ja menetelmistä eivät vielä riitä, sillä asian keskiössä on itse varttaja, joka saa palaset loksahtamaan paikoilleen.

Tämän lisäksi on otettava huomioon jälkikäsittely, siis vartteitten saattaminen siihen kuntoon, että ne voidaan muutaman vuoden kuluttua istuttaa lopullisille kasvupaikoilleen.

”Taito” voidaan ymmärtää myös ahtaammin: varttamisveitsen menestyksellinen ja turvallinen käyttö vaatii harjoittelua.

Veitsikäden taidot joutuvat mielenkiintoiseen valoon, kun paikalle tuodaan varttamissakset, jotka takaavat perusrungon ja jalo-osan täydellisen yhteensopivuuden.

Veistä varttamisessa käyttävään sakset eivät kuitenkaan tee kovinkaan suurta vaikutusta, sillä itse varttaminenhan on ”sangen yksinkertaista”.

Saksien syvin olemus piileekin siinä, että ne mahdollistavat sarjatuotantomaisen varttamisen oloissa, joissa varttajat on kaapattu suoraan kadulta. Kehruu-Jenny is back.

”Omega”-sakset tuottavat kreikkalaisten aakkosten viimeisen kirjaimen muotoisen leikkuujäljen. Pihdin kidat pystyvät käsittelemään versoja, jotka ovat paksuusluokkaa 6-20mm.

 

 

 

Aivan samanpaksuisilla versoilla syntyy hyvin siistiä jälkeä.

 

 

 

 

Pieni paksuusero voidaan sallia.

 

 

 

 

Varttamissakset toimivat myös avomaalla latvusvarttamisessa.

 

 

 

 

Vertailun vuoksi: jokseenkin harjaantuneen veitsivarttajan päärynävarte.

 

 

 

 

 

 

Lopuksi kaupallinen tiedote: hakukoneen tekstikenttään kannattaa kirjoittaa ”Commerciol.com” ja katsoa kuvat, joista selviää että silmuttamiseenkin löytyy sakset.

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn