Syötävät luonnonkasvien lehdet/versot 8.60. Hapro.

Monivuotinen hapro (Oxyria digyna) on alkuperäinen Lapin kasvi, jota ei etelässä juuri noteerata. Siemeniä ei ole kaupan, eikä kasvia lisätty (vuonna 2018) kuin yhdellä taimistolla. 

 

 

 

 

 

Haprot on haettu Matkahuollosta.

 

 

 

 

 

 

 

Hapro kukkii keskikesällä.

 

 

 

 

 

Hapro soveltuu salaattien koristelemiseen ja piristämiseen.

 

 

 

 

 

Hapron siemenet kypsyvät elokuussa.

Pelkästään se, että hapro sisältää C-vitamiinia, tekee haprosta olennaisen ruokakasvin. 

Hapro maistuu ketunleivältä sisältämänsä oksaalihapon vuoksi. Ylettömiä määriä haproa ei siis sovi kerralla syödä.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn