Syötävät luonnonkasvien juuret/mukulat 7.30. Isomaksaruoho

Isomaksaruohon (Sedum telephium) niin maanpäällisiä kuin maanalaisiakin osia voidaan hyödyntää keittiössä.

Kasvin juuria on tapana kuvailla ”mukulamaisiksi”, jolla tuodaan esille se että juuriston tuottamat mukulat eivät ole niinkään erillisiä mukuloita kuin varsinaisten juurten pullistumia.

1

Isomaksaruohon tapaa varmimmin sieltä, missä se pystyy hyödyntämään kilpailuvalttiaan: veden varastoimiseen soveltuvia lehtiään. 

 

 

 

2

Isomaksaruohon juurakko.

 

 

 

 

Pullistumat voidaan leikata irti, rapsuttaa kevyesti veitsellä veden alla ja keittää. Ne voidaan myös jättää keittämättä.

3

Kahden isomaksaruohon kolme minuuttia keitettyjen juurten pullistumia.

 

 

 

 

Mukulantapaisten juurten osien maun freesiyttä häiritsee sähköinen sivumaku. Ei kuitenkaan ole epäilystäkään siitä, etteikö kuka hyvänsä söisi nälkäänsä näitä kourallisen tai pari. Mieliruoakseen nämä julistaisi melko harva.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn