Syötävät luonnonkasvien juuret/mukulat 28.30. Peltopähkämö

Peltopähkämön (Stachys palustris) maarönsyjen kärjet turpoavat loppusyksyllä pitkänomaisiksi mukuloiksi. Kookkaimmat näistä jatkavat elämäänsä seuraavana vuonna omillaan tulevina yksilöinä.

Vinkki vasta-alkajalle: jos peltopähkämö haisee, on bongattu lehtopähkämö.

 

 

 

 

 

Peltopähkämön kukkaloistoa.

 

 

 

 

 

Peltopähkämön maarönsyjen turvonneita kärkiä. 

 

 

 

 

 

Mukuloita on keitetty kaksi minuuttia. 

Peltopähkämön mukulat ovat sangen selvää ruokaa. Ne ovat suussa sulavan mureita ja maku on miedon miellyttävä.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn