Syötävät luonnonkasvien juuret/mukulat 27.30. Pystykeiholehti

Matalassa vedessä kasvavan pystykeiholehden (Sagittaria sagittifolia) juurenkärkiin muodostuu syksyllä mukuloita. Seuraavana vuonna näistä mukuloista kehittyy omillaan toimeen tulevia uusia kasveja.

Kaukoidän suunnalla pystykeiholehti sekä muutama muu Sagittaria-laji ovat tärkeitä ruokakasveja.

 

 

 

 

 

 

 

Pystykeiholehden tunnusomaisia lehtiä.

 

 

 

 

 

Pystykeiholehti kukkii koko loppukesän.

 

 

 

 

 

 

 

Syyskuun alussa kerättyjä pystykeiholehden mukuloita.

 

 

 

 

 

Keitettyjä mukuloita.

Pystykeiholehden mukulat ovat hyvin mureita. Mausta löytyy pähkinää, juuresta ja lievää rosoa. Mukuloita ei tarvitse kuoria.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn