Syötävät luonnonkasvien juuret/mukulat 26.30. Ketohanhikki

Ketohanhikin (Potentilla anserina) vaatimattomiin juuriin kerääntyy aivan kasvukauden loppuvaiheessa runsaasti tärkkelystä. Juuret turpoavat tällöin nuijamaisiksi.

 

 

 

 

 

 

 

Kovin kookkaaksi kasvit eivät pääse kehittymään ajotiellä.

 

 

 

 

 

 

 

Hyvässä mullassa asiat ovat toisin.

 

 

 

 

 

Lokakuun alussa kerättyjä ketohanhikin juurakoita.

 

 

 

 

 

Rapsutettuja sekä keitettyjä juurakon pätkiä.

Ketohanhikin turvonneitten juurien maussa on hillittyä maanläheistä juurevuutta. Sokerikin pilkahtaa. Pari minuuttia keitettyjä juuria ei tarvitse varsinaisesti pureskella, sillä ne hajoavat suussa suorastaan tahnaksi.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn