Syötävät luonnonkasvien juuret/mukulat 19.30. Ruusujuuri

Ruusujuurella (Rhodiola rosea) on kliinisesti todettua farmakologista käyttöä. Tähän asiaan ei tässä yhteydessä sen kummemmin puututa.

Kasvi on pohjoisen alkuperäisiä mehikasveja. Lapin käsivarren tienoilla (pohjan)ruusujuuri on  jotakuinkin yleinen, etelän ruusujuuret taas ovat kaikki istutettuja.

 

 

 

 

 

Ruusujuuri kukkii Etelä-Suomessa kesäkuun alussa.

 

 

 

 

 

Ruusujuuren juuristo.

 

 

 

 

 

Rapsutettu ja keitetty juuristo. Mukana hieman varttakin.

Ruusujuuri on väkevä rohtokasvi, mutta yliannostuksen vaaraa ei käytännössä esiinny, siitä pitää huolen kasvin maku, joka on tyrmäävä.

Tiedossa on kuitenkin sekin, että pohjoiset kansat ovat aina käyttäneet ruusujuurta vihanneksena. Helsingissä syntyneen on parempi olla neuvomatta inuitteja ruoka-asioissa.

 

Kerro toki muillekin...Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on RedditShare on TumblrPin on PinterestShare on LinkedIn